Categorieën

10 december 2011

DIY: Cupcake topping meringue
 Vandaag hebben we een DIY gemaakt voor een heerlijke cupcake topping. Meringue is een soort hard schuim, maar wij hebben het in een zachte vorm gemaakt en het was heerlijk! Aangezien we veel bakken kan je vaker leuke bakartikelen verwachten J.
 
Stap 1: Maak eerst muffins. Je kan gewoon een bakmix van Dr. Oetker gebruiken en de simpele stappen volgen. Wij hebben een brownie mix gebruikt. En die gewoon in kleine vormpjes gedaan.

 
Stap 2: Als je de muffins in de oven hebt gezet kan je beginnen met de topping.
De benodigdheden zijn:

- een spuitzak
-450 g kristalsuiker
-1 tl vanillearoma/ vanillesuiker
-6 eiwitten
-een pan met water


Stap 3: Doe eerst de 6 eiwitten in een diepe kom (dus niet de dooiers!).

Voeg daarna de suiker en de vanillesuiker toe
Stap 4: Zet een pan op het vuur en doe er water in. De kom waar het mengsel in zit moet in de pan passen maar mag de bodem niet raken. Dat zorgt ervoor dat het mengsel wordt ondergedompeld in het water en het mengsel verwarmd. LET OP: het water in de pan mag niet koken. Roer goed door het mengsel heen met de garde. Je moet roeren totdat het suiker word opgelost en je dus geen suikerkorreltjes meer proeft. Haal het mengsel van het vuur af als het zo’n 75 graden is.
Stap 5: Haal de pan met het mengsel  van het vuur, en mix het mengsel 14 minuten met een mixer, tot een glanzend stijf mengsel. Als het echt goed stijf is moet je de kom op de kop boven je hoofd kunnen houden, zonder dat er wat op je hoofd valt! (:
Om je topping nog mooier te maken kun je eventueel kleurstof toevoegen, wij hebben voor lichtblauw gekozen.

Stap 6: Stop nu het mengsel in je spuitzak, wij deden het met een lepel.
Dit ging niet geheel vlekkeloos, maar met een hoop geknoei lukte het uiteindelijk!
Spuit daarna je topping op je cupcakes.

Stap 7: Besprenkel je cupcakes met je mooiste decoratie, And you’re done!
                                                    
Stap 8: Eet je cupcakes en geniet. (:
Liefs,

1 opmerking: